Archetypisch jij

godinnentraining teamtrainingen teambuilding

Archetypisch JIJ is gespecialiseerd in het begeleiden van vrouwenteams. Van grote incompanyteams tot kleine zelfstandige teams.
Een teamtraining start met de presentatie: Vrouwelijke Archetypen in de Spotlight in combinatie met opdrachten.
De presentatie zorgt voor herkenning van de archetypen in jezelf en bij collega's.
In principe heeft iedere vrouw alle zeven archetypen in zich, maar vaak één of twee ten volle ontwikkeld door o.a. karakter en de taken die ieder heeft opgenomen in het gezin van herkomst.
Als je meer zicht hebt op hoe deze archetypen in jou verdeeld zijn, kun je bewuster kiezen ze alle zeven te activeren en zo per situatie bewuster schakelen tussen de verschillende archetypen en effectief je doel bereiken zonder je vrouwelijke kracht te verliezen.

Spotlight op de Samenwerking

De gezamenlijke kwaliteiten van het team worden onder de loep gelegd door middel van een teamscan. Hoe is het team samengesteld qua archetypen en wat betekent dat voor de samenwerking?
Wat is de kracht het team en welke archetypen worden er eventueel nog gemist?
Gevolgd door een interactieve inspiratie sessie: helder communiceren met de archetypen.
De sessie geeft inzicht en levert praktische tools die direct in de samenwerking ingezet kunnen worden.


Het programma voor deze training wordt desgewenst op maat gemaakt met de specifieke behoefte die er is vanuit het team en de organisatie.
Onze trainingen hebben een dynamisch karakter, mede door het gebruik van praktijkgerichte voorbeelden en afwisselende werkvormen.

GEMENGD TEAM?

Dan verschijnen ook de mannelijke archetypen ten tonele:
O.a. de invloedrijke Zeus, de netwerkende Hermes, de ambachtelijke Hephaistos, de gevoelige Poseidon, de verleidende Dionysos en de assertieve Ares.
Archetypisch MAN/VROUW